Wanneer kan ik het beste een vlooienpipet aan mijn hond geven?

Op deze vraag is eenvoudig antwoord te geven: 1x per maand en voordat je met je hond gaat wandelen. Wat je in elk geval NIET moet doen is een pipet toedienen vlak voordat je gaat slapen.

Als je graag vlooien- en/of tekenbeten wilt voorkomen, kun je het best een middel gebruiken dat aan de buitenkant, dus in de vacht en op de huid van je hond, werkzaam is. Als je daarbij dan ook gebruik wilt maken van een middel met een afwerende werking op teken, dan zul je een product moeten kiezen dat permethrin bevat. VECTRA® 3D bevat permethrin.

 

Maar let op! Een pipet die permethrin bevat, mag je (met uitzondering van de allerkleinste honden) niet op één plek toedienen. De inhoud van zo’n vlooienpipet moet je over de hele rug verdelen; bij VECTRA® kun je dat met één streep vanaf de staart naar het hoofd toe doen, dus tegen de haarrichting in. De speciale pipetpunt zorgt er dan voor dat de inhoud goed op de huid terecht komt en niet op de vacht.

 

Zo verdeel je het middel goed over de rug en dat is nodig voor een goede werking. Echter, je hond kan het middel nu heel gemakkelijk van de rug aflikken… en dat wil je voorkomen. Niet omdat het gevaarlijk is (de veiligheid is uitgebreid onderzocht), maar omdat het middel niet meer kan werken als het niet meer op de huid zit.

 

Daarom adviseren wij om je hond te behandelen voordat je gaat wandelen. Je hond is dan een tijdje afgeleid en de kans dat hij/zij dan nog aan de toedieningsplaats gaat likken is veel kleiner. Als je je hond behandeld voordat je gaat slapen, dan kun je je hond niet in de gaten houden en kan het dus zijn dat je hond de inhoud van de vlooienpipet aflikt zonder dat jij het in de gaten hebt. Je denkt dan onterecht dat je hond goed beschermd is.

 

En nu denk je misschien… maar als ik mijn hond behandel voor het slapen gaan, dan is dat veel veiliger voor mijn gezin, omdat we hem/haar dan niet meer zullen aaien. Klinkt logisch en je hebt een beetje een punt. Het is natuurlijk beter om je hond even niet te aaien, maar VECTRA® vlooienpipet is veilig zodra de toedieningsplek is opgedroogd; als dat niet zo was, dan zouden we het product niet mogen verkopen. Toch geaaid? Gewoon je handen wassen…niets aan de hand!

 

Lees ook onze blog: Zijn vlooien alleen vervelend of ook gevaarlijk?

Met VECTRA® 3D kies je voor zekerheid tegen vlooien!

VECTRA® 3D pipet tegen vlooien en teken bij honden

 

Omdat elke vlooienbeet er één teveel is. VECTRA® 3D doodt vlooien door contact, dus zonder dat ze hoeven te bijten. 

  • Spot-on oplossing
  • Werkt zonder beet
  • Snelle werking
  • Waterbestendig

VECTRA® 3D heeft een afwerende, snelle en brede werking. Door de unieke pipet is het aanbrengen eenvoudig en bescherm je je hond dus niet alleen goed, maar ook gemakkelijk. Parasieten gaan dood doordat ze met het middel in contact komen, een bloedmaaltijd is niet noodzakelijk. Bovendien pak je met VECTRA® 3D ook de onvolwassen vlooien in je huis aan. Elke pipet werkt een maand* lang en VECTRA® 3D is beschikbaar in vijf gewichtsklassen; je kiest de pipet die bij je hond past en je bent verzekerd van de juiste dosis.

De veiligheid is onderzocht bij honden vanaf 7 weken leeftijd en vanaf 1,5 kg lichaamsgewicht.

Klik hier naar de map met verkooppunten om te zien of VECTRA® ook beschikbaar is bij jouw dierenarts.

* 3 weken voor de Dermacentor reticulatus teek in Europa