Kan ik mijn pup veilig behandelen met een vlooienmiddel?

Ja, dat kan en het is ook nog eens een goed idee! VECTRA® 3D werkt namelijk op de huid en in de vacht. Het werkt dus niet vanuit het bloed en daardoor heb je veel minder risico op bijwerkingen. Wij hebben de veiligheid in elk geval uitgebreid onderzocht vanaf 7 weken en 1,5 kg lichaamsgewicht.

Met pups (en jonge dieren in het algemeen) moet je voorzichtig zijn. Ze zijn namelijk veel gevoeliger voor bijwerkingen dan volwassen dieren. Dat komt omdat hun orgaansystemen nog niet volledig ontwikkeld zijn. Kijk maar eens naar de mens… in het ziekenhuis worden kinderen behandeld door kinderartsen en niet door hun algemene collega’s. Je doet er dus verstandig aan om voorzichtig te zijn. Ons advies is dan ook om pups niet te behandelen, tenzij:

  • ze ouder zijn dan 7 weken
  • en meer dan 1,5 kilo wegen
  • je dierenarts denkt dat het nodig is

Soms hebben pups in het nest al te maken met een ernstige vlooieninfectie. Dan moet je wat (wettelijk gezien mag je dieren namelijk niet de nodige zorg onthouden). Je dierenarts heeft dan gelukkig de mogelijkheid om af te wijken van de bijsluiter van een diergeneesmiddel. Hij of zij moet dat dan wél goed onderbouwen en de eventuele risico’s met je bespreken. Met andere woorden: er dient een risicoanalyse plaats te vinden. En dan is het anti-vlooienmiddel VECTRA® 3D best een goede keuze voor pups, want, zoals eerder gezegd, dat blijft aan de buitenkant op de huid. Het werkt dus niet vanuit het bloed en dat betekent dat inwendige organen niet of nauwelijks worden belast. Je dierenarts zou er wel voor kunnen kiezen om de dosering aan te passen; bijvoorbeeld door met een injectiespuitje een hoeveelheid af te meten. De wetgever spreekt in dergelijke gevallen van “off label” gebruik (dus niet volgens de bijsluiter), maar in voorkomende gevallen is dat dus toegestaan.

 

Eenzelfde probleem doet zich overigens voor bij kleine hondjes (denk aan Chihuahua’s); die zijn soms zelfs op volwassen leeftijd niet zwaarder dan 1,5 kg. Als je die met VECTRA® 3D wilt behandelen, zul je ook buiten de bijsluiter om moeten werken. Overleg dit wel altijd met je dierenarts!

Met VECTRA® 3D voor honden kies je voor zekerheid tegen vlooien!

My rich text default content

VECTRA® 3D pipet tegen vlooien en teken bij honden

 

Omdat elke vlooienbeet er één teveel is. VECTRA® 3D doodt vlooien door contact, dus zonder dat ze hoeven te bijten. 

  • Spot-on oplossing
  • Werkt zonder beet
  • Snelle werking
  • Waterbestendig

VECTRA® 3D heeft een afwerende, snelle en brede werking. Door de unieke pipet is het aanbrengen eenvoudig en bescherm je jouw hond of kat dus niet alleen goed, maar ook gemakkelijk. Parasieten gaan dood doordat ze met het middel in contact komen, een bloedmaaltijd is niet noodzakelijk. Bovendien pak je met VECTRA® 3D ook de onvolwassen vlooien in je huis aan. 

VECTRA® 3D voor honden is beschikbaar in vijf gewichtsklassen; je kiest de pipet die bij je hond past en je bent verzekerd van de juiste dosis. Voor katten gebruik je VECTRA® Felis.

 

Klik hier naar de map met verkooppunten om te zien of VECTRA® ook beschikbaar is bij jouw dierenarts.