Hoe vaak geef ik mijn hond een vlooienmiddel?

Deze vraag is heel gemakkelijk te beantwoorden, want het is afhankelijk van het middel dat je gebruikt. Hoelang een middel werkt, staat in de bijsluiter. 

Vlooienmiddel VECTRA® 3D toedienen bij de hondDe meeste middelen tegen vlooien hebben een werkingsduur van ongeveer vier weken. Als je zo’n middel maandelijks herhaalt, dan zorg je dus voor een continue bestrijding van vlooien op je huisdier. Wil je je hond tegelijkertijd goed behandelen tegen teken, dan moet je de bijsluiter wat beter lezen, maar ook hier geldt dat een maandelijkse behandeling meestal voldoende is voor de meest voorkomende tekensoort in de Benelux. 

 

Maar, mogelijk heb je ook wel eens gehoord over een middel dat drie maanden werkt. Hoe zit dat dan? Dat middel bestaat en het werkt vanuit het bloed van je hond; vlooien moeten dus bijten en bloed drinken om met het insecticide in contact te komen. Het werkt als volgt: je geeft het middel in als een tablet of als pipet. Via het maagdarmkanaal of door de huid heen, neemt je hond het middel – een pesticide dus – op in het bloed. Het middel blijft daar niet eeuwig zitten, maar wordt door het lichaam langzaam afgebroken. Om ervoor te zorgen dat de concentratie in het bloed na drie maanden nog hoog genoeg is om te werken, moet er in het begin dus een veel hogere concentratie bereikt worden dan nodig is voor de werkzaamheid. Hoe verstandig dat is, moet de tijd uitwijzen, maar in de Verenigde Staten waarschuwt de overheid inmiddels al om dit soort middelen bijvoorbeeld niet te gebruiken bij patiënten met neurologische problemen. 

 

Gebruik je VECTRA®, dan hoef je over bovenstaande geen zorgen te maken. Het middel blijft aan de buitenkant in de vacht en op de huid. Een hele lange werkzaamheid is hierdoor echter niet mogelijk, omdat de huid van je hond zich ongeveer elke 3 tot 4 weken vernieuwd. Elke vier weken behandelen is daarom ons advies. 

Met VECTRA® 3D kies je voor zekerheid tegen vlooien!

VECTRA® 3D pipet tegen vlooien en teken bij honden

 

Omdat elke vlooienbeet er één teveel is. VECTRA® 3D doodt vlooien door contact, dus zonder dat ze hoeven te bijten. 

  • Spot-on oplossing
  • Werkt zonder beet
  • Snelle werking
  • Waterbestendig

VECTRA® 3D heeft een afwerende, snelle en brede werking. Door de unieke pipet is het aanbrengen eenvoudig en bescherm je je hond dus niet alleen goed, maar ook gemakkelijk. Parasieten gaan dood doordat ze met het middel in contact komen, een bloedmaaltijd is niet noodzakelijk. Bovendien pak je met VECTRA® 3D ook de onvolwassen vlooien in je huis aan. Elke pipet werkt een maand* lang en VECTRA® 3D is beschikbaar in vijf gewichtsklassen; je kiest de pipet die bij je hond past en je bent verzekerd van de juiste dosis.

De veiligheid is onderzocht bij honden vanaf 7 weken leeftijd en vanaf 1,5 kg lichaamsgewicht.

* 3 weken voor de Dermacentor reticulatus teek in Europa

Klik hier naar de map met verkooppunten om te zien of VECTRA® ook beschikbaar is bij jouw dierenarts.