Hoe snel zijn vlooien dood na behandeling met VECTRA?

De snelheid waarmee vlooien gedood worden is belangrijk. Je wilt immers voorkomen dat je huisdier onder de vlooien komt te zitten en je wilt het liefst ook dat ze niet meer gebeten worden. Met VECTRA® 3D en VECTRA® Felis worden vlooien binnen twee uur gedood. Het zogenaamde anti-feeding effect treedt zelfs binnen vijf minuten op. 

Met het anti-feeding effect bedoelen we de tijd die nodig is om ervoor te zorgen dat een vlo niet meer wil (of kan) bijten. Bekijk het maar als volgt: zodra je als vlo in aanraking komt met VECTRA’s anti-vlooienmiddel dinotefuran, begin je eigenlijk gelijk met dood gaan. Je komt natuurlijk direct met VECTRA® in contact zodra je op een behandeld dier springt…immers, VECTRA® zit in de vacht en op de huid en werkt door contact. Eenmaal begonnen met dood gaan, heb je als vlo geen behoefte meer aan een bloedmaaltijd. Onderzoek toont aan dat dit anti-feeding effect al binnen vijf minuten optreedt. Dat is dus goed nieuws; je huisdier wordt niet meer gebeten, maar in deze fase zijn de vlooien nog niet dood. 

 

Hoe snel gaat dat dan? Als je huisdier iedere maand wordt behandeld met VECTRA®, dan gaan nieuwe vlooien op je huisdier binnen twee uur dood. Dat kan zo snel, omdat het middel al over het hele lichaam van je hond of kat verdeeld is geraakt door de eerdere behandelingen. Behandel je je huisdier voor het eerst, dan kan het wat langer duren. Het vlooienmiddel moet dan nog over het hele lichaam verdeeld raken. Hoe snel dat gaat, hangt vooral af van het lichaamsoppervlak van je huisdier…hoe groter, des te langer duurt het. Bij katten en kleine honden duurt het daarom maar zo’n twee uur, maar bij grote honden kan het tot zes uur duren, maar zelfs voor die grotere honden is VECTRA® het snelst werkende middel dat beschikbaar is. 

 

Als je VECTRA® dus iedere maand gebruikt, dan maken nieuwe vlooien op je huisdier geen schijn van kans…binnen 2 uur zijn nieuwe vlooien dood.  

Met VECTRA® 3D voor honden en VECTRA® Felis voor katten kies je voor zekerheid tegen vlooien!

 

My rich text default content

VECTRA® 3D pipet tegen vlooien en teken bij honden

 

Omdat elke vlooienbeet er één teveel is. VECTRA® doodt vlooien door contact, dus zonder dat ze hoeven te bijten. 

  • Spot-on oplossing
  • Werkt zonder beet
  • Snelle werking
  • Waterbestendig

VECTRA® heeft een afwerende, snelle en brede werking. Door de unieke pipet is het aanbrengen eenvoudig en bescherm je jouw hond of kat dus niet alleen goed, maar ook gemakkelijk. Parasieten gaan dood doordat ze met het middel in contact komen, een bloedmaaltijd is niet noodzakelijk. Bovendien pak je met VECTRA® ook de onvolwassen vlooien in je huis aan. 

VECTRA® 3D voor honden is beschikbaar in vijf gewichtsklassen; je kiest de pipet die bij je hond past en je bent verzekerd van de juiste dosis. Voor katten gebruik je VECTRA® Felis.

 

Klik hier naar de map met verkooppunten om te zien of VECTRA® ook beschikbaar is bij jouw dierenarts.