Hoe belangrijk is het om mijn huis tegen vlooien te behandelen?

Voor vlooien is dat héél belangrijk! Het grootste deel van het vlooienvolk zit namelijk niet op je huisdier, maar in de omgeving. Minder dan 5% van de vlooien zit als volwassen vlo op je hond of kat; de rest zit als eitjes, poppen of larven in de omgeving. Ook in je huis.

Hoe belangrijk is het om mijn huis tegen vlooien te behandelen?Volwassen vrouwtjesvlooien moeten bloed drinken om voldoende voeding en energie binnen te krijgen om eitjes te kunnen leggen. Huisdieren zijn daarom een belangrijke voedselbron voor de vlo. Een vlooienvrouwtje kan gemakkelijk tientallen eitjes per dag leggen. Die eitjes vallen van de gastheer af en komen in de omgeving terecht; ook in jouw huis. Doe je niets tegen vlooien in huis en in de omgeving, dan ontwikkelen die eitjes zich, via een larve en een pop stadium, weer tot volwassen vlo. Als je dan bedenkt dat een vrouwtjesvlo in haar leven gemakkelijk 1.000 eitjes kan leggen, dan snap je waarschijnlijk wel waarom het behandelen van je huis tegen vlooien zo belangrijk is.

 

Houd er bij het uitkiezen van je anti-vlooienmiddel daarom rekening mee dat er (naast een middel dat de beet voorkomt) ook een middel in zit dat tegen de jonge stadia van de vlo actief is. De stof pyriproxyfen is een voorbeeld van zo’n middel; na toediening van een pipet met deze stof erin, komt het middel met haren en huidschilfers van je huisdier in de omgeving terecht. Bij anti-vlooien tabletten gebeurt dit niet. Omdat de werkzame stof hiervan in het bloed van je hond of kat zit en niet aan de buitenkant, kunnen tabletten geen werking in de omgeving hebben. Het middel kan immers niet met huidschilfers en haren in de omgeving terecht komen.

Met Vectra® 3D kies je voor zekerheid tegen vlooien!

VECTRA® 3D pipet tegen vlooien en teken bij honden

 

Omdat elke vlooienbeet er één teveel is. VECTRA® 3D doodt vlooien door contact, dus zonder dat ze hoeven te bijten. 

  • Spot-on oplossing
  • Werkt zonder beet
  • Snelle werking
  • Waterbestendig

VECTRA® 3D heeft een afwerende, snelle en brede werking. Door de unieke pipet is het aanbrengen eenvoudig en bescherm je je hond dus niet alleen goed, maar ook gemakkelijk. Parasieten gaan dood doordat ze met het middel in contact komen, een bloedmaaltijd is niet noodzakelijk. Bovendien pak je met Vectra 3D ook de onvolwassen vlooien in je huis aan. Elke pipet werkt een maand* lang en VECTRA® 3D is beschikbaar in vijf gewichtsklassen; je kiest de pipet die bij je hond past en je bent verzekerd van de juiste dosis.

De veiligheid is onderzocht bij honden vanaf 7 weken leeftijd en vanaf 1,5 kg lichaamsgewicht.

* 3 weken voor de Dermacentor reticulatus teek in Europa

Klik hier naar de map met verkooppunten om te zien of VECTRA® ook beschikbaar is bij jouw dierenarts.