Waar bestel ik een pipet tegen vlooien en/of teken?

Tegenwoordig kan dat op allerlei manieren. De drie belangrijkste zijn je dierenarts, je dierenwinkel en online webshops. Waar je naartoe gaat, is natuurlijk afhankelijk van je probleem en de kennis die je er zelf over hebt. Hieronder vind je een leidraad voor vlooien; de leidraad is overigens hetzelfde voor teken. 

Bij je dierenarts
Er zijn twee belangrijke redenen om naar je dierenarts te gaan: als je voor het eerst vlooien ziet of als je vlooien ziet en je huisdier ook jeuk heeft. Als je voor het eerst vlooien ziet, dan is het verstandig om je te realiseren dat het hebben van vlooien een infectieziekte is…en dan ook nog eens één waarvan de parasiet een ingewikkelde levenscyclus heeft. Je hebt te maken met verschillende stadia van de vlo die zich op verschillende plaatsen bevinden en die ook nog eens een verschillende aanpak vereisen…en vaak een combinatie ervan. Maak daarom niet de denkfout dat het bij vlooien om iets eenvoudigs gaat, maar vraag de infectieziekte-deskundige om advies; je dierenarts dus. Datzelfde geldt in het geval dat je huisdier ook jeukklachten heeft; vlooien kunnen dan een rol spelen, maar vaak is er meer aan de hand. Ook dan is de kennis en kunde van je dierenarts nodig voor een goede diagnose…want pas als de juiste oorzaak is vastgesteld, kan je dierenarts een behandelplan opstellen. 

Bij je dierenwinkel
Dit is een prima optie als je je vlooienprobleem onder controle hebt, maar bijvoorbeeld een andere middel zou willen gebruiken. Goed opgeleide medewerkers van een dierenwinkel zouden je dan moeten kunnen adviseren over de verschillen tussen de middelen die ze verkopen. Als het goed is, kunnen ze je vertellen of het verstandig is om van je huidige middel over te schakelen op een ander middel. Hou je huisdier wel goed in de gaten na een verandering van product, want je dierenarts koos niet voor niets voor je huidige middel. VECTRA® 3D en VECTRA® Felis zijn niet in de dierenwinkel verkrijgbaar. 

 

Bij een online webshop
Bijvoorbeeld medpets.nl, pharmacy4pets.nl of dierapotheker.nl. Als je weet welk middel je dierenarts wil gebruiken, dan koop je het in eerste instantie waarschijnlijk bij je dierenarts, maar het is vervolgens ook mogelijk om dat middel voortaan via een online webshop te bestellen. Dat kan natuurlijk alleen als je huidige middel daar ook verkrijgbaar is. Dierenartsen schrijven tegenwoordig vaak receptplichtige middelen voor die daardoor uitsluitend bij de dierenarts verkrijgbaar zijn. Dergelijke middelen (o.a. tabletten en andere middelen die vanuit het bloed werken) kun je dus niet op Internet kopen. Met VECTRA® 3D en VECTRA® Felis heb je dat probleem niet; die worden veel door dierenartsen gebruikt, maar je kunt beide producten ook online bestellen. 

Met VECTRA® 3D kies je voor zekerheid tegen vlooien!

VECTRA® 3D pipet tegen vlooien en teken bij honden

 

Omdat elke vlooienbeet er één teveel is. VECTRA® 3D doodt vlooien door contact, dus zonder dat ze hoeven te bijten. 

  • Spot-on oplossing
  • Werkt zonder beet
  • Snelle werking
  • Waterbestendig

VECTRA® 3D heeft een afwerende, snelle en brede werking. Door de unieke pipet is het aanbrengen eenvoudig en bescherm je je hond dus niet alleen goed, maar ook gemakkelijk. Parasieten gaan dood doordat ze met het middel in contact komen, een bloedmaaltijd is niet noodzakelijk. Bovendien pak je met VECTRA® 3D ook de onvolwassen vlooien in je huis aan. Elke pipet werkt een maand* lang en VECTRA® 3D is beschikbaar in vijf gewichtsklassen; je kiest de pipet die bij je hond past en je bent verzekerd van de juiste dosis.

De veiligheid is onderzocht bij honden vanaf 7 weken leeftijd en vanaf 1,5 kg lichaamsgewicht.

* 3 weken voor de Dermacentor reticulatus teek in Europa

Klik hier naar de map met verkooppunten om te zien of VECTRA® ook beschikbaar is bij jouw dierenarts.