Vlooienpipet voor je hond. Verstandige keuze?

Jazeker, een vlooienpipet werkt namelijk aan de buitenkant, dus in de vacht en op de huid. VECTRA® 3D werkt daar door contact. Dat betekent dat een vlo niet hoeft te bijten voor de werkzaamheid; dit is dus anders dan bij tabletten tegen vlooien…daar is een vlooienbeet noodzakelijk voor de werkzaamheid. In VECTRA® 3D zitten drie werkzame stoffen die maken dat het middel een goede keuze is. Drie stoffen, drie keer een verstandige keuze.

Permethrin werkt vooral afwerend tegen teken en vliegende insecten, maar doodt vlooien en teken gelukkig ook. Voor de dodende werking moeten vlooien en teken contact maken met het middel. Voor de afwerende werking is contact natuurlijk niet nodig…anders zou het niet afwerend zijn. Het middel moet voor zijn werking dus wel aan de buitenkant zitten. Tabletten tegen teken kunnen dus nooit een afwerende werking hebben, want hun werkzame stof (pesticide) zit in het bloed van je huisdier. De eerste reden waarom een pipet tegen vlooien en teken een goede keuze is. 

 

Pyriproxyfen is een stofje dat erg veel lijkt op het groeihormoon van vlooien. Het heeft als het ware dezelfde vorm, maar zonder dat het als groeihormoon werkzaam is. Pyriproxyfen blokkeert daardoor de werking van het echte groeihormoon. Daardoor kunnen vlooieneitjes niet verder ontwikkelen tot larve en die kunnen niet verder ontwikkelen tot volwassen vlo. Die eitjes zitten in de omgeving en daar moet de pyriproxyfen dus ook terechtkomen. Door het middel met een pipet op de buitenkant van je huisdier aan te brengen, kan het met afgestoten huidschilfers en haren van je hond afvallen en zo in de omgeving terecht komen, waar het zijn vlooiendodende werking kan uitoefenen. Belangrijk, want meer dan 95% van de vlooienpopulatie zit in de omgeving. De tweede reden waarom een pipet tegen vlooien en teken een goede keuze is. 

 

Dinotefuran doodt volwassen vlooien. Dan hebben we het dus over minder dan 5% van de populatie, maar wel de 5% die zorgt voor nieuwe vlooien en voor besmetting van je huisdier. Net als permethrin, werkt dinotefuran door contact. Zodra een vlo met het middel in contact komen, wordt het stofje via poriën in de vlooienpootjes opgenomen, waarna het zenuwstelsel van de vlo wordt uitgeschakeld en de vlo sterft. Een vlooienbeet is dus niet nodig. Ook dinotefuran moet daarom aan de buitenkant van je huisdier zitten. Hier heb je dus de derde reden waarom een pipet tegen vlooien en teken een goede keuze is. 

 

Met andere woorden, wil je een middel hebben dat werkt door contact, dus zonder dat een vlooien- of tekenbeet nodig is voor de werking? Dan kies je het best voor een pipet. VECTRA® 3D is een verstandige keuze. Ook als je met je hond op vakantie gaat en vliegende insecten wilt afweren. 

Lees ook:

Met VECTRA® 3D voor honden kies je voor zekerheid tegen vlooien!

 

VECTRA® 3D pipet tegen vlooien en teken bij honden

 

Omdat elke vlooienbeet er één teveel is. VECTRA® doodt vlooien door contact, dus zonder dat ze hoeven te bijten. 

  • Spot-on oplossing
  • Werkt zonder beet
  • Snelle werking
  • Waterbestendig

VECTRA® heeft een afwerende, snelle en brede werking. Door de unieke pipet is het aanbrengen eenvoudig en bescherm je jouw hond of kat dus niet alleen goed, maar ook gemakkelijk. Parasieten gaan dood doordat ze met het middel in contact komen, een bloedmaaltijd is niet noodzakelijk. Bovendien pak je met VECTRA® ook de onvolwassen vlooien in je huis aan. 

VECTRA® 3D voor honden is beschikbaar in vijf gewichtsklassen; je kiest de pipet die bij je hond past en je bent verzekerd van de juiste dosis. Voor katten gebruik je VECTRA® Felis.

 

Klik hier naar de map met verkooppunten om te zien of VECTRA® ook beschikbaar is bij jouw dierenarts.