Hoe ga ik goed voorbereid op reis met mijn huisdier?

Het eerste advies: overleg met je dierenarts. Als het goed is, kan je dierenarts je vertellen welke ziektes voorkomen op je vakantiebestemming en of er behandelingen verplicht zijn voordat je op je bestemming aankomt. Denk daarbij aan de hondsdolheidsvaccinatie, maar ook aan een behandeling tegen de vossenlintworm (ontworming moet dan door een dierenarts uitgevoerd worden). Het tweede advies: gebruik een middel dat teken en vliegende insecten afweert! 

Ga je naar het buitenland, dan wil je voorkomen dat je hond gebeten wordt door teken en/of vliegende insecten. In de Benelux kennen we vooral de Ziekte van Lyme, maar ga je verder naar het zuiden of oosten, dan komen daar nog andere ziekten bij: babesia (piroplasma), ehrlichia, leishmania en hartworm om er maar een paar te noemen…en ze kunnen allemaal heel snel een dodelijke afloop krijgen. De ziekten hebben met elkaar gemeen dat ze worden overgebracht tijdens de bloedmaaltijd van teek of insect. Voorkomen dat je huisdier gebeten wordt, is dus het beste wat je kunt doen. Maar hoe doe je dat?  

 

Allereerst kun je proberen het risico op beten te verkleinen met basismaatregelen. Wil je bijvoorbeeld muggenbeten voorkomen, blijf dan ’s avonds binnen en sluit ramen en deuren. Wil je tekenbeten voorkomen, mijd dan de bekende risicogebieden. Hoewel alle beetjes helpen, is bovenstaande natuurlijk verre van waterdicht. Het is beter dat je je hond ook beschermt met een afwerend teken- en insectenmiddel. Druppels bijvoorbeeld. Let op! Geen tabletten, want die werken vanuit het bloed van je hond en een insect of teek moet dus eerst bijten om eraan dood te gaan. Er bestaan echter ook pipetten die door de huid heen worden opgenomen en dan vanuit het bloed hun werk doen. De keuze voor een pipet is dus ook niet altijd de veiligste. Let goed op het werkingsmechanisme van een middel.

 

Druppels, zoals VECTRA® 3D, werken op de huid en in de vacht. Ze werken door contact, wat wil zeggen dat teken of insecten niet hoeven te bijten voor de werking ervan. In VECTRA® 3D zit bovendien de stof permethrin, die een afwerende werking heeft op teken en vliegende insecten. Met het juiste middel help je dus het aantal teken- en insectenbeten te voorkomen en dat helpt bij het verminderen van ziekteoverdracht. 

 

We wensen je een fijne en veilige reis. 

Met VECTRA® 3D kies je voor zekerheid tegen vlooien, teken en vliegende insecten!

VECTRA® 3D pipet tegen vlooien en teken bij honden

 

Omdat elke tekenbeet er één teveel is, want teken kunnen met één enkele beet al nare ziektes overbrengen. VECTRA® 3D doodt teken door contact, dus zonder dat ze hoeven te bijten. 

  • Spot-on oplossing
  • Werkt zonder beet
  • Snelle werking
  • Waterbestendig

VECTRA® 3D heeft een afwerende, snelle en brede werking. Door de unieke pipet is het aanbrengen eenvoudig en bescherm je je hond dus niet alleen goed, maar ook gemakkelijk. Parasieten gaan dood doordat ze met het middel in contact komen, een bloedmaaltijd is niet noodzakelijk. Elke pipet werkt een maand* lang en VECTRA® 3D is beschikbaar in vijf gewichtsklassen; je kiest de pipet die bij je hond past en je bent verzekerd van de juiste dosis.

De veiligheid is onderzocht bij honden vanaf 7 weken leeftijd en vanaf 1,5 kg lichaamsgewicht.

* 3 weken voor de Dermacentor reticulatus teek in Europa

 

Klik hier naar de map met verkooppunten om te zien of VECTRA® ook beschikbaar is bij jouw dierenarts.